Escric aquest post per aclarir els dubtes i confusions que em comenteu algun@ s seguidor@s: Aprimar-se prenent infusions.

Primer he de ressaltar la importància d’una bona nutrició i realitzar exercici físic.
A partir d’aquí vaig a explicar-vos i aclarir-vos la millor opció per aprimar-se amb el plaer d’una bona infusió. Us he posat dues fotos com a exemple de plantes per aprimar-se, totes dues les tenim al Jardí Botànic Medicinal Ecoherbes, però, fem infusions d’una d’elles: Cymbopogon citratus o Herba llimona. NO fem infusions de Equisetum arvense o Cua de cavall. Us preguntareu el per què sent ambdues plantes medicinals que ajuden a aprimar-se només comercialitzem una elles. El motiu és simple però summament important: Totes les nostres infusions són gastronòmiques, organoléoticas aporten beneficis a l’organisme i no tenen efectes secundaris.

La Cua de cavall ajuda a perdre pes perquè elimina l’excés de líquid del nostre organisme, però no de greix. A més, té efectes secundaris que afecten la salut com són: gastritis, nerviosisme, mal de cap, debilitat muscular. És arriscada la seva ingesta en persones diabètiques, amb problemes cardíacs i per a qui es medica amb antidepressius. La seva presa continuada provoca una pèrdua excessiva de potassi i vitamina B.

L’Herba llimona ens ajuda a estimular el metabolisme i accelera la depuració de toxines. La seva infusió ajuda a eliminar líquids i greixos sobrants en el nostre organisme. Ens aporta minerals i vitamines (ferro, zinc, potassi, magnesi, fòsfor, Vitamina A, Vitamina C, Vitamina B, Niacina i Riboflavina.)

A més d’ajudar a aprimar té un sabor suau i deliciós. Propietats antiinflamatòries, antioxidants, digestives etc. Totes elles beneficioses.

Per a les persones amants del te, us diré que també és una bona opció per aprimar-se, sempre que no siguis nerviosa. Si ets una persona nerviosa i beus te, en lloc d’aprimar-te agafaràs pes, ja que la teïna (cafeïna) provoca ansietat i l’ansietat, en molts casos, porta a menjar compulsivament.

Ja sabeu, davant diverses opcions, sospesa i tra la millor.