En aquest article exposaré les principals raons per les quals és recomanable barrejar tes amb herbes aromàtiques, i perquè aquestes barreges no haurien de portar més de tres components.

Primer començarem recordant que, si bé el te té propietats beneficioses, conté teïna, i la teïna és un alcaloide amb la mateixa composició que la cafeïna. Per tant, per a les persones nervioses o afectades per determinades malalties relacionades amb l’estrès, es desaconsella la ingestió tant de te com de cafè.

La barreja de te amb herbes aromàtiques té avantatges:

La primera és que la quantitat de te que s’afegeix a la composició és petita, així disminuïm la quantitat de teïna que absorbeix el nostre organisme i aprofitem les característiques beneficioses que ens aporta (exemple: propietats antioxidants).

La segona es basa en barrejar juntament amb la petita quantitat de te, dues espècies diferents de plantes aromàtiques. Aquestes plantes han de tenir propietats que es potenciïn i/o complementin. Per exemple, en el nostre te White Tea Beauty & Antiox, barregem Camelia sinensis, Melissa officinalis i Pimpinella anisum. Una composició de deliciós aroma i sabor que és un bàlsam de bellesa i salut. La seva fórmula està inspirada en els elixirs de joventut medievals.

Barrejar més de tres plantes no és recomanable, perquè es corre el risc que les propietats d’algunes d’elles siguin contradictòries amb altres de la mateixa barreja i, enlloc d’aportar beneficis a l’organisme, pot causar efectes negatius. Molta varietat no és igual a major benestar, cal saber bé què es pot barrejar i què no.

Recordeu també que una bona infusió ha d’estar lliure de colorants, aromes i sabors artificials.