Sabies que les infusions també s’utilitzen a la cuina? El concepte de les infusions no és nou, ja que es tracta d’una preparació antiga que s’ha popularitzat en diferents cultures, ara bé, encara hi ha moltes persones que no s’atreveixen a cuinar amb elles, motiu pel qual aprofundirem una mica més sobre el tema.

És important destacar que hi ha diferents tipus d’infusions i un ampli nombre de combinacions, per això, a continuació, us explico algunes formes d’integrar les infusions Ecoherbes a la cuina.

Com a “especiant“: pots utilitzar una infusió per barrejar diferents espècies, i afegir-ho als teus menjars com un increïble condiment.

Per marinar: utilitzar infusions per marinar carns és un gran recurs, ja que aquestes resulten força saludables, ideal per evitar salses greixoses, i ingredients amb alt valor calòric.

Per a la cocció d’un arròs blanc: aquesta opció és perfecta per no afegir només aigua a l’arròs, ja que això li donarà un gust més suculent a un dinar o guarnició simple.

De la mateixa manera, també pots afegir un parell de fulles de te o de sàlvia en diferents combinacions, per exemple, en un brou o una pasta, sens dubte no te n’arrepentiràs.

(pic. El caldero viajero)

Si això et sembla atrevit et dono uns quants consells perquè t’atreveixis a provar coses. La cuina té aquest punt divertit: provar.

  • Confia en el teu paladar, recorda que les combinacions d’infusions són realment àmplies, i que a la cuina no hi ha res escrit, per això, no dubtis a inventar i provar combinacions noves.
  • Arrisca’t primer amb les herbes d’infusió clàssiques com la menta amb gingebre o la camamilla amb coriandre, o fins i tot amb grans de cafè.
  • Utilitza matèries primeres de qualitat, i preferiblement opta per productors sostenibles i de proximitat com Ecoherbes, ja que d’aquesta manera serà més senzill utilitzar les herbes i treure’n el màxim profit. Recorda comprar quantitats petites però variades per iniciar-te.
  • Empra infusions fresques, ja que si utilitzes preparacions industrials corres el risc que el gust no es mantingui íntegre o et destrossi el plat, de la mateixa manera, respecta els temps de cocció i la temperatura segons les herbes que utilitzis.
  • Substitueix altres líquids per te, aquest consell és un dels més fàcils d’aplicar, i és vàlid per a receptes tant dolces com salades, per exemple, enlloc d’utilitzar brou o suc de fruites, pots afegir una mica de te. Destacant que, en el cas de sopes i brous, només has de substituir una part del contingut líquid per te.

(pic. Delicioso)

De la mateixa manera, en el cas de preparacions dolces pots optar per hidratar les fruites seques amb una mica de lemon grass o amb regalèssia, afegir una mica d’aquest en una massa de galetes o endolcir uns postres amb fulles d’estèvia picadetes.

Les opcions són infinites. Només cal una mica d’atreviment i ganes de divertir-se a la cuina. Què esperes per a incloure les infusions a la teva cuina?