Les infusions han demostrat ser un excel·lent aliat per a la salut, ja que ofereixen una gran quantitat de beneficis i propietats, els quals van ser per molt de temps un misteri, però amb el pas d’aquest han estat comprovats per la ciència, per això, a continuació, t’expliquem una mica més sobre aquests beneficis.

Beneficis

Els beneficis de les infusions estan directament relacionats amb els principis actius de les plantes utilitzades en la preparació d’aquestes, però en general podríem anomenar els següents:

Aliades contra el fred: moltes de les infusions es prenen calentes, considerant-se així aliades a l’hivern, ja que promouen la calor corporal, i alhora incrementen la circulació sanguínia, sent propícies per combatre el fred elements com el romaní, la farigola, la menta i els tes negres, vermells i oolong.

Relaxació: l’origen de les infusions es troba al continent asiàtic, i va estar íntimament associat amb fins religiosos i espirituals, ja que moltes de les herbes utilitzades posseeixen efectes relaxants i ansiolítics, majoritàriament representats en les infusions de camamilla, lavanda, melissa, marialuïsa.

Son: algunes herbes són ideals per propiciar un descans reparador, especialment si s’acompanyen amb rituals que afavoreixin el procés, per exemple, no utilitzar el mòbil abans de dormir, sopar lleuger, i crear una rutina de nit, esmentant que en aquest grup s’hi troben herbes com la marialuïsa, la lavanda i la melissa.

Digestió: diverses herbes i tes són utilitzats per regular el trànsit intestinal, millorar la digestió, i fins i tot evitar les atraconades, destacant que per a aquest efecte es recomana la infusió de camamilla, menta, menta poliol, sàlvia i herba bona.

De la mateixa manera, algunes investigacions sostenen que plantes com l’herba llimona, el rooibos, el te blanc i el te verd, poden ser altament profitoses per disminuir la retenció de líquids i depurar l’organisme.

No abusar de les infusions

Diferents autors i especialistes expressen que el consum freqüent d’infusions resulta un aliat per mantenir-se saludable, però, com en molts altres casos, els excessos solen ser perjudicials per a la salut, per exemple, en ingerir infusions diürètiques en excés, corres el risc d’eliminar nutrients i substàncies importants per al teu organisme.

Importància i rol de les infusions

Les infusions daten de fa milers d’anys, i s’han mantingut amb el pas del temps a la societat, ocupant un destacat paper a nivell cultural i social, sent així apreciades per les diferents propietats, tant medicinals com aromàtiques, al punt de posicionar-se avui com una de les begudes més consumides a nivell mundial.

Val a dir, que es recomana preparar-les adequadament, per tal de mantenir i preservar els compostos fotoquímics, causants de les diferents propietats relaxants, antioxidants, estimulants, digestives refrescants i molt més, per això, se suggereix moderar la quantitat d’aigua, utilitzar la temperatura correcta, i fer servir la planta apropiada.

Esmentar que aquest últim punt es refereix a emprar la part i mena de la planta adequada per a la infusió. Finalment, és important destacar que els beneficis del te i les infusions continuen sent estudiats, a fi de comprendre i informar la societat sobre els efectes i els beneficis d’aquestes delicioses begudes.