Cultiu i elaboració

Banc de llavors i viver

Una peça imprescindible en l’evolució dels sabors i aromes de las plantes que cultivem, és el Banc de Llavors i el Centre de Reproducció Vegetativa, on amb viver propi, treballant mitjançant una selecció des del 2007 i durant més de 12 anys, ens ha permès l’obtenció d’una genètica natural i exclusiva de les nostres plantes cultivades, obtenció de cultivars Ecoherbes, únics, d’altes i beneficioses propietats organolèptiques.

Cultiu

«Cultiu artesanal ecològic certificat, al Jardí Botànic Ecoherbes Park.»

El microclima de la Finca Ecoherbes, al sud de Tarragona, a escassos 900 metres de la riba del mar Mediterrani proporciona un clima únic i especial durant tot l’any per al cultiu de les plantes aromàtiques, proporcionant-los-hi una singular excepcionalitat als seus aromes i sabors.

Els camps de cultiu són emulació de la pròpia naturalesa, petits camps sinuosos rodejats de naturalesa, de terra calcària i pedregosa, situació especialment adequada per a l’obtenció de la major quantitat d’olis essencials a les diferents parts de les plantes.

En aquest cultiu de símil a la naturalesa, en cultiu ecològic, pren gran importància la correcta gestió d’aportació de nutrients i aigua de reg, paràmetres que des del nostre departament tècnic, són controlats a la perfecció, sempre amb l’objectiu d’aconseguir una matèria primera de sublims qualitats.

Collita

«Recol·lecció manual.»

Fulles i flors senceres, al moment just dels majors aromes, sabors i propietats. La recol·lecció es realitza de forma manual amb tisores, en ocasions de ceràmica per a evitar l’inici d’oxidació. Amb ella ja obtenim una primera selecció del material vegetal escollint una a una les tiges de fulles i flors que formaran part del producte. La proximitat dels camps al centre obrador permet uns temps menors als 15 minuts des de l’inici de la recol·lecció fins l’entrada del producte a l’obrador, aspecte essencial en quant a la qualitat de la recol·lecció.

Assecat

A l’obrador es procedeix a la separació de les fulles i les flors de les tiges recol·lectades, de forma manual fulla a fulla i amb la subtilesa necessària per a no esquerdar ni doblar les fibres que componen cada fulla i flor. Aquesta és la segona selecció qualitativa del material, on es separa qualsevol part del material que no compleixi amb els més estrictes paràmetres referents a enteresa, estètica, forma i color.

El material ja seleccionat a l’obrador, es diposita amb safates de fusta natural amb reixa, per la seva perfecta ventilació i es dipositen als prestatges de l’assecador.

El procés d’assecat es realitza a un assecador totalment de fusta natural d’avet, edificació elevada del nivell del terra per columnes, tipus ‘‘hórreo’’, amb foscor total al seu interior, que, mitjançant el corrent d’aire de natural circulació, obté l’assecat amb un interval de 5 a 12 dies, en funció de l’espècie, la temperatura i la humitat.

L’elaboració, l’art final

Les infusions s’elaboren de forma totalment artesana a l’obrador, emplenant els filtres o racions mono-dosis GL, amb les fulles i flors totalment senceres i amb les dosis exactes de cada producte. Pel que fa als saquets Ecoherbes, cosint amb agulla el fil de cotó, per a unir el saquet amb l’etiqueta que conforma el sistema d’escorregut elegant Easy Drip, patentat i exclusiu d’Ecoherbes. En aquesta elaboració final, es realitza la tercera selecció qualitativa del material.

Les composicions de les nostres infusions i tes són “fórmules d’autora”, dissenyades sota el prisma i els beneficis de la fitoteràpia, evocats al plaer de la gastronomia d’alt nivell.

Productes