L’ús de fulles de te per elaborar begudes data d’origen mil·lenari, i es pensa que es va originar al continent asiàtic, on es feien servir diferents ingredients i plantes per gaudir de diversos beneficis, tendència que es va estendre pel món, i que s’ha intensificat durant els darrers anys. Però també hi ha coses poc convencionals. A continuació, t’expliquem una mica més sobre algunes de les infusions més rares del món.

Primer de tot, hem de dir-vos que, no. A Ecoherbes no tenim aquesta mena d’infusions i preferim ser més conservadors. En principi, els tes i infusions són utilitzats moltes vegades amb l’objecte de calmar mals i alleujar malestars, raó que explica que s’utilitzin ingredients poc convencionals, agradables o desitjables, però altament beneficiosos per al cos, com per exemple:

Te de Kombucha

També conegut com a fong de te o fong xinès, és una beguda fermentada amb sabor àcid, que s’obté en endolcir la infusió d’aquest fong, atorgant-li així un aspecte gelatinós, gràcies als diferents microorganismes, bacteris i llevats que s’hi desenvolupen.

Ara bé, encara no es coneix amb certesa si la preparació és d’origen xinès o rus, però se sap que ha estat àmpliament utilitzada com un antibiòtic natural, capaç de regular el trànsit intestinal, desintoxicar l’organisme, i disminuir el colesterol.

Te de Tibet

Es tracta d’una preparació d’origen asiàtic, específicament de la regió del Tibet, que es prepara amb una mantega obtinguda de la llet de iac, i posteriorment s’hi afegeix sal. Aquesta infusió sol ser barrejada amb te negre o verd, i forma part de la dieta dels habitants d’aquesta localitat, que la consideren una font d’energia important.

Te d’All

Preparació peculiar que va assolir gran nivell de popularitat a l’Antiga Grècia, on era utilitzada per potenciar la salut, i enfortir l’organisme, considerant així sinònim d’energia i joventut, esmentant que avui dia s’ha demostrat que l’all posseeix propietats antioxidants, és capaç de regular la circulació sanguínia, i contribueix a dissoldre els excessos de greix.

Te d’Excrement de Papallona

A la Xina no és precisament nou l’ús d’excrement d’insectes per preparar infusions, ja que algunes, especialment el de papallona, contribueixen a millorar la digestió, en part gràcies al seu alt contingut de minerals com calci, magnesi i zinc. Ara bé, per a la preparació d’aquesta beguda s’utilitzen larves d’arnes, les quals són introduïdes en grans tancs amb fulles de te humitejades.

Cal destacar que el preu d’aquesta preparació sol ser una mica elevat oscil·lant entre 40 i 400 euros, esmentant que gran part dels usuaris exposa que el sabor resulta certament agradable.

Te d’excrement de panda

Aquesta infusió no és molt antiga, i va agafar popularitat després que un biòleg d’origen xinès comentà que l’aparell digestiu dels pandes només és capaç de pair una petita part del que va ingerint, per la qual cosa la femta conserven gran quantitat de nutrients beneficiosos per a l’organisme, destacant que aquesta no és només una infusió estranya, sinó també una de les més costoses igual que passa amb el cafè de Kopi Luwak.

En resum, curioses preparacions considerades un reflex de l’àmplia diversitat i de com som de rarets els humans.