En totes les èpoques de l’any la natura ens depara escenes de gran bellesa i perfecció que ens conviden a entrar en contacte amb la seva essència: als marrons de la tardor li segueixen els paisatges més sobris de l’hivern, l’explosió de colors de la primavera i la llum que tot ho inunda l’estiu. El nostre jardí botànic Ecoherbes Park és testimoni, i també protagonista, del pas de les estacions i del seu efecte en la naturalesa.

Ara que vam estrenar l’estiu, és un bon moment per repassar aquelles flors i plantes que llueixen especialment en els jardins en aquesta època de l’any. Són moltíssimes les varietats que presenten el seu millor aspecte en aquests mesos estivals. D’entre totes elles hem seleccionat cinc que destaquen per un motiu o un altre:

 

Equinàcia

Les flors porpres de les equináceas formen un conjunt realment atractiu. Es tracta de plantes herbàcies i perennes que, gràcies a la seva tolerància a la sequera, suporten bé la calor de l’estiu.

La planta, coneguda també amb el nom popular de “Flor porpra de la praderia”, era usada pels indis natius d’Amèrica del Nord per les seves excel·lents propietats curatives. De fet, l’equinàcia és usada comunament per prevenir i combatre grips i refredats.

A l’estiu és tot un espectacle veure les seves flors de color porpra sortint entre el verd de les fulles.

 

Kalanchoe

El kalanchoe -u ojaransin- és un arbust reconegut universalment per les seves propietats terapèutiques d’ampli espectre. Es tracta d’un excel·lent cicatritzant i s’ha descrit la presència de compostos anticancerígens en les seves fulles.

En Ecoherbes Park es pot gaudir de la bellesa d’aquesta planta de fulles carnoses d’un inversemblant i meravellós color verd vermellós … o vermell verdós.

El kalanchoe és senzill de conrear, s’adapta molt bé a gairebé qualsevol ambient i sobreviu gairebé sense haver de regar-lo. La veritat és que l’estiu li escau molt bé.

 

Cotó mexicà

Els visitants, especialment els més petits i curiosos, hauran de resistir-se a tocar les flors d’aquesta planta, que són pur cotó mexicà. El cotó és la planta tèxtil de fibra suau més important del món i el seu cultiu és dels més antics; a Mèxic està documentat des de fa 5.000 anys. En l’actualitat, el 90% del cotó que es conrea a tot el món correspon a la varietat que es pot admirar en Ecoherbes Park.

Les flors de cotó són d’un color blanc groguenc i tenen aquesta aparença de núvol esponjosa que les fa tan atractives.

 

Gerani llimona

A l’estiu és molt recomanable tenir ben a prop una planta de gerani llimona, ja que es tracta d’un remei natural antimosquits. Aquesta varietat de gerani desprèn una forta aroma cítric, que no agrada gens als molestos insectes, però que per a nosaltres resulta molt agradable.

A més, les fulles d’aquests geranis aromàtics són realment boniques i en els mesos de primavera i estiu ofereixen senzilles flors d’un alegre color lila. El conjunt és meravellós.

 

 

Barba de Júpiter

La “Sempervivum tectorum” és una planta poc comú que tenim la sort de poder admirar en Ecoherbes Park. Deu el seu nom “Semper vivum” a la seva gran resistència, tant al fred com a la calor, i al fet que en molts punts de la Península creix a les teulades (“tectorum”, en llatí).

Les seves fulles són de color verd brillant amb les puntes purpúries i el revers blanquinós. Les seves flors solen ser rosades o vermelloses, en forma d’estrella. Com floreix a l’estiu, aquesta és la millor època per veure-la en tota la seva esplendor.

 

Aquestes són només 5 de les 400 espècies de plantes aromàtiques, medicinals i culinàries que creixen en Ecoherbes Park. Tot un món natural per descobrir.