Les infusions són d’origen mil·lenari. Provenen, entre altres, de la cultura asiàtica, especialment a la Xina, lloc on es van popularitzar els seus efectes medicinals, utilitzant per a això diferents barreges de plantes, arrels, i llavors.
Posteriorment es van distribuir a nivell mundial, per posicionar-se avui en dia com la segona beguda més consumida al món, just després de l’aigua, per això, t’expliquem quelcom més sobre els beneficis d’aquestes begudes, i el seu important paper en el manteniment d’un estil de vida saludable.

Propietats de les infusions

Les propietats que posseeix una infusió depenen en gran mesura, de les plantes amb les que està elaborada, la qual cosa ha fomentat l’ús d’aquestes en les medicina natural, per exemple, el consum de camamilla per als trastorns estomacals, i la valeriana per a la relaxació i conciliació del son.

Alhora, és important considerar com s’ha endolcit la beguda, ja que hi ha múltiples opcions, sent la menys recomanable el sucre blanc, ja que el millor és optar per les fulles d’estèvia, mel o sucre morè.

Beneficis de les infusions

  • Combaten el fred: els tes són increïbles aliats per lluitar amb les baixes temperatures, ja que contribueixen a brindar sensació de calor a l’organisme, ideal per als mesos d’hivern, per tractar els calfreds i per als refredats.
  • Fomenten la relaxació: els seus creadors asiàtics les utilitzaven en moltes ocasions com a mitjà de relaxació i ansiolític natural, i anys més tard es va comprovar que diferents plantes com la ja nomenada camamilla posseeixen aquest efecte.
  • Contribueixen al trànsit intestinal i a la regulació digestiva: són múltiples les plantes que posseeixen aquesta propietat, a més ajuden a metabolitzar els aliments ingerits i disminuir la sensació de pesadesa.

Les infusions i l’estil de vida saludable

Un dels elements més importants per a gaudir de bona salut, i mantenir un estil de vida sa és la hidratació, la qual cosa per a moltes persones és tot un repte, ja que se’ls oblida prendre prou aigua, no senten set o simplement no s’hi acostumen.

I és en això on les infusions es converteixen en un aliat, ja que les seves múltiples combinacions, refrescants sabors i diferents presentacions, els permeten colar-se en l’estil de vida actual, i contribuir al major consum d’aigua.

Com triar una infusió saludable?

Molts restaurants estan apostant per la seleccionada gamma d’Ecoherbes i, ofereixen als seus clients plaer i benestar a parts iguals.

Algunes infusions, en lloc d’ajudar al procés digestiu i oferir calma al nostre metabolisme, provoquen reaccions totalment adverses ja que, pel seu procés industrial d’elaboració, no es discrimina entre la pròpia planta i tot el que l’envolta, tal com tija, terra , insectes o altres.

Una acurada selecció de la part adequada de la planta garanteix que les propietats d’aquesta siguin les desitjades a més de provocar una immensa sensació agradable de plaer al beure-les després d’un dinar.