Sens dubte, les infusions són protagonistes en diferents cultures, especialment al continent asiàtic, i alhora ocupen un rol destacat en diversos àmbits culinaris com la pastisseria i rebosteria, en part gràcies a la variada gamma de matisos, sabors i aromes que ofereix el món del te i les infusions.

Per això, a continuació, t’anomenem algunes receptes que es preparen amb te i infusions, i com incloure-les al teu dia a dia.

Marquesa de xocolata blanca amb mousse de te matxa

Es tracta d’un te d’origen japonès, àmpliament utilitzat gràcies a les seves propietats medicinals, el qual té un paper subtil però elegant en aquesta recepta, on s’acompanya amb xocolata blanca, nata líquida, galetes, mantega, llet, sucre i ou.

Els pastissos marquesa no tenen cap dificultat ja que es tracta de fer capes de galeta i la crema de xocolata en diverses altures i voila!.

Maduixes en gelatina de rooibos

Una exquisida preparació que combina perfecte amb la infusió de rooibos, sent aquesta última, una poderosa font d’antioxidants, que aporta calci, zinc, magnesi i manganès.

Es basa en un plat de dificultat baixa totalment lliure de gluten i lactosa, el qual porta 1 sobre de gelatina, 400g de maduixes, aigua, sucre, i 2 bosses de te de gerds i rooibos, esmentant que ni tan sols hauràs d’usar el forn .

Crema de cedró

El cedró o també conegut com herballuïsa o revetlla, és una planta provinent del territori argentí i xilè, la qual és àmpliament utilitzada ja que posseeix un sabor similar al de la llimona, i a més té propietats antioxidants, potencia la resposta del sistema immune, i compta amb propietats expectorants.

Acotant que la preparació porta 2 rovells, 20 grams de maicena, 50 grams de sucre, 250 ml de llet, i una branqueta de cedró. Només hauràs d’infusionar la llet amb el cedró, i posteriorment esperar que es refredi, després barrejar en un recipient la maizena, el sucre, els rovells i la llet.

Finalment, posa-ho al foc i remou constantment fins que arribi a punt d’ebullició, després deixa-la refredar, serveix en copes i decora al teu gust.

Gelat de Te Verd

En definitiva, un dels tes més consumits, gràcies al fet que retarda l’envelliment cel·lular, promou la pèrdua de pes, prevé malalties del cor, millora la salut dental, i contribueix a regular la pressió arterial.

Així mateix, per a aquesta recepta només necessitaràs 1 caixa de preparat de te verd, 150 ml de llet, i 1 rovell, esmentant que es tracta d’una preparació de dificultat baixa a la que només dedicaràs 15 minuts.

Per preparar el gelat cal unir tots els ingredients en un recipient, i barrejar amb ajuda d’un batedor elèctric fins que munti, tal com si fos una nata. Després, refrigera la preparació fins que es congeli, i gaudeix-la com prefereixis.

De la mateixa manera, també hi ha altres preparacions com les maduixes amb mascarpone i escuma d’hibisc, el pastís de te matxa, coco i ‘lemon curd’, i el ‘Ricoxoco’ amb canyella. Destacant que no només gaudiràs de deliciosos platerets, sinó també d’excel·lents propietats medicinals.

Quines esperes per fer volar la teva creativitat, i gaudir de les postres amb les infusions d’Ecoherbes!