Sens dubte, el te i les infusions no són una preparació nova, ja que el seu consum data de fa centenars d’anys, però en les darreres dècades s’ha evidenciat un augment o tendència per aquesta beguda, en part gràcies a les seves propietats beneficioses per a la salut, i a la gran varietat d’opcions disponibles.

El cafè ha estat per molts anys beguda líder al mercat, i encara que aquesta condició probablement es mantingui, la veritat és que cada vegada hi ha més venda d’infusions a nivell hostaler, recolzada en la qualitat, els sabors i combinacions diferents i fins i tot exòtiques que poden oferir aquestes begudes, cosa que resulta molt intrigant per a les noves generacions, ja que, estadísticament les persones que solen preferir la infusió o el te sobre el cafè, es troben en un rang menor de 30 anys.

Val la pena incloure el te a l’hostaleria?

Un punt clau a nivell de servei i hotels, rau en la qualitat i la varietat, és a dir, oferir diferents opcions per tal d’adaptar-se als diferents paladars, per a això la venda de la infusió gastronòmica és una aliada, considerant a més el creixement i demanda daquest sector.

Es tracta d’enriquir el menú i oferir noves experiències, sense cap mena de dubte, deixar de banda els amants de les begudes tradicionals com el cafè, brindant alhora opcions que s’adeqüin a la demanda actual.

Quines són les infusions preferides a nivell de restaurants?

En termes generals, totes les infusions presenten una tendència ascendent, però, n’hi ha algunes preferides. Les infusions de te negre, verd i vermell són les predilectes per als usuaris, ja que no només brinden exquisits sabors, sinó que també estan disponibles en un ampli ventall de presentacions. Tot i que cal dir que això està canviant pel tema de la teïna.

Seguidament, i en apogeu, es troben infusions de sabor més suau com la camamilla i la maria lluïsa, apreciades popularment pels seus beneficis per al sistema digestiu, i el seu poder relaxant, oferint així una experiència plaent, que se sol servir calenta.

Avantatges d’oferir infusions en un restaurant

Diferents autors i usuaris sostenen que el consum de cafè i te ofereixen experiències certament contràries, ja que els amants de la cafeïna busquen moltes vegades efectes associats amb evitar el son i obtenir més energia.

Tot i això, els que es decanten per les infusions solen buscar una beguda fresca i relaxant, esmentant que consideren el consum de te un moment de major intimitat.

De la mateixa manera, la preparació d’infusions és més senzilla, i representa un benefici econòmic per a qualsevol restaurant, ja que la matèria primera del producte solen ser fulles d’herbes, les quals són relativament accessibles, de fàcil emmagatzematge i conservació i no necessita maquinàries específiques.

A més, les infusions presenten una extensa gamma de propietats que van des de característiques diürètiques, digestives, relaxants i estimulants, cosa que potencia l’auge de les vendes.

Finalment és important assenyalar que les infusions s’han de preparar adequadament, per tal d’oferir un bon producte final, per això, es recomana considerar la qualitat de l’aigua, les bosses i els filtres, la temperatura correcta, el temps d’infusió, i per descomptat, la qualitat de la fulla.