L’auge del te i les infusions ha representat un creixement significatiu en els hàbits de consum i de rebot, a la indústria, i també en l’elaboració de recipients especials per a la degustació d’aquesta beguda, ja que per preparar tot tipus de combinacions i preparacions és necessari comptar amb una bona vaixella.

En general, les teteres més utilitzades són aquelles elaborades en ceràmica o vidre, les quals solen estar fabricades en una àmplia gamma de dissenys, variant així la capacitat i resistència del recipient, destacant a més que algunes inclouen l’infusor.

Elements per considerar en una vaixella

  • Capacitat: la majoria dels fabricants expressa la quantitat en mil·lilitres i la seva respectiva equivalència en tasses, per tal que puguis determinar si el producte s’adapta a les teves necessitats.
  • Material de fabricació: actualment les vaixelles de metall són les que estan més en auge, però també poden estar fabricades en ceràmica, porcellana o vidre, especialment quan tenen fins decoratius, i tenen delicats dissenys, com els orientals.
  • Nansa: es recomana que aquesta part de la tetera estigui coberta amb un material que no traspassi la calor, per exemple, corda, fusta o una goma antitèrmica, amb el propòsit que puguis manipular la tetera sense risc de cremar-te.

Així mateix, hi ha múltiples models al mercat i que a més funcionen per bullir l’aigua, i d’altres inclouen l’infusor per facilitar el procés de preparació de la beguda. De la mateixa manera, les teteres d’èmbol són idònies per a begudes fredes, i les elèctriques són ideals per als amants de les infusions calentes a qualsevol lloc on es puguin endollar.

Avantatges de comptar amb una bona vaixella

Es tracta de recipients funcionals per a tota mena d’infusions, que cuiden minuciosament la temperatura de l’aigua, a fi de protegir la integritat del sabor, color i aroma de la beguda a preparar. De la mateixa manera, solen ser recipients capaços de conservar la preparació calenta per més temps.

Com preparar una infusió adequadament?

  • Qualitat de l’aigua: la majoria de les infusions estan gairebé totalment compostes per aigua, per tant, la qualitat d’aquesta influirà directament en la preparació, motiu pel qual es recomana utilitzar aigua que no sigui dura. Acotant que en moltes infusions no cal deixar bullir l’aigua, però això depèn dels ingredients de la preparació.
  • Servir i preparar en materials adequats: l’ideal és treballar amb recipients que protegeixin el sabor de la beguda, per exemple, les teteres i tasses fabricades en fang solen ser poroses i atorgar-li un gust desagradable a terra a la preparació. Així mateix, no es recomana emprar infusionadors que aixafin massa les fulles o herbes, o que deixin que s’escapi el producte a l’aigua.

D’altra banda, els experts en la preparació d’infusions calentes suggereixen preescalfar la tassa on se servirà la preparació, per tal de conservar en totalitat el sabor i l’aroma de la infusió. Alhora, és important deixar infusionar la preparació el temps necessari, cosa que per descomptat dependrà de les característiques d’aquesta.

A Ecoherbes, ens agrada recomanar les vaixelles de vidre transparent per tal de poder gaudir visualment del color i de la qualitat de les nostres fulles i herbes infusionant.

Finalment, recordeu determinar adequadament la quantitat d’herbes i aigua, gaudir de la vaixella de la vostra preferència, i sobretot de l’experiència de degustar una infusió.